Terület - kerület
vissza a programokhoz

 

A program az 5-8. osztályban tanult síkidomok területének, kerületének kiszámítását gyakoroltatja. A négyzet, a téglalap, háromszögek, rombusz, deltoid, paralelogramma, trapéz, sokszögek, a kör területe, kerülete. Néhány fordított szövegezésű és pár logikai összefüggést igénylő feladatszerepel a programban.
 

Használat:

A program a Windowsnál megszokott grafikus felületen fut, kezelése igen egyszerű.
Induláskor ki kell választani az osztályt, valamint, hogy csak az adott osztály anyagát, vagy az előzményeket is gyakorolni akarjuk. Így  nyolcadikban  több mint 35 feladattípusból (véletlenszerűen) választ a program.

 A feladatban szereplő adatok szintén véletlen választás eredményei  (kivéve, ha az adatok között összefüggés van). A program része a kb. 50 színes ábra, a feladatok illusztrálására és a segítséghez- [Súgó], amely szintén az adott példához kapcsolódik.

 A feladatok eredményét akkor fogadja el a program, ha a hiba kisebb, mint 0,01. A Pí értékét 3,14 -nak állítottuk be.

 Tíz feladatonként új sorozatot lehet kérni, vagy ki lehet lépni. Sorozatok közben is ki lehet lépni a [Kilép] gombbal. Kilépéskor a program rövid szöveges értékelést ad, megmutatja a feladatok számát, az elérhető és az elért pontszámot is.

A program egyszerűbb, csak 4-5. osztályosoknak készített változata Terker5 címen kapható a forgalmazónál (ebben csak egész számokkal kell számolni).
 

Alkalmazása:

5-8. osztályokban a terület- kerületszámítások gyakorlására.

Technikai feltételek:

 Pentium 166MHz vagy jobb CPU
 VGA monitor

 Windows 95 vagy jobb operációs rendszer

 2 MB merevlemez

 32 MB RAM